Hoe weet je of je centrale verwarming hebt?

De kleedkamers kunnen een bijkeuken, garage, zolder of kelder zijn. Als u een warmtepomp heeft, zou deze zich buiten het huis bevinden. Zo niet, dan kun je dat meestal zien aan het voorpaneel. Een gaswarmtewisselaar gebruikt een brander om warmte te produceren.

Er is meestal een klein raam aan de voorkant van de oven. Als je een blauwe vlam ziet, is het een gaswarmtewisselaar. Andere eenheden zullen een klein metalen paneel hebben dat gemakkelijk kan worden verwijderd. Je kunt erachter kijken of je die blauwe vlam ziet.

Een centrale airconditioner werkt met een compressor die bijna altijd buiten het huis staat. Deze compressor is meestal ongeveer vier vierkante meter groot, met roosters eromheen voor het afvoeren van warme lucht. Meestal zie je ook een grote ventilator in de bovenkant van de compressor. Deze compressor staat heel dicht bij het huis en is via een reeks slangen verbonden met de oven van het huis.

Om te zien of je een centrale luchtcompressor voor buiten hebt, kijk dan naar de buitenmuren, net buiten waar de oven staat. Centrale warmtepompen en ovens zijn beide soorten geforceerde luchtverwarmingssystemen. Lucht die door de warmtepomp wordt verwarmd, wordt door het leidingwerk van het huis gecirculeerd om de warmte door uw huis te verdelen. Zodra lucht is verwarmd door het verbrandingsproces van de oven, circuleert deze ook door kanalen om woonruimtes te bereiken.

Ketels verwarmen water dat vervolgens door het hele huis wordt gecirculeerd en via radiatoren wordt afgevoerd om stralingswarmte te leveren. Stel je binnenthermostaat in op verwarming en stel de temperatuur hoger in dan normaal. Ga naar die buitenunit en kijk of hij draait. Als dat zo is, heb je een warmtepomp omdat een airconditioner niet werkt als de thermostaat op verwarming is ingesteld.

Als je warme lucht naar binnen krijgt en de buitenunit niet draait, heb je geen warmtepomp. Als je huis een oven, een warmtepomp of een boiler heeft, heb je centrale verwarming. Centrale verwarmingssystemen maken gebruik van centraal geplaatste apparatuur en leidingen of radiatoren om de warmte door uw hele huis te verdelen. Als u belangrijke informatie over centrale airconditioners, raamunits en andere airconditioningsystemen kent, kunt u bepalen wat er in uw huis is en wat het beste is wanneer u op zoek bent naar een nieuw airconditioningsysteem.

In plaats van lucht door kanalen te duwen, duwen deze systemen gekoelde lucht door het voorpaneel; hoewel ze niet zo krachtig zijn als een centrale eenheid, kunnen ze voldoende koeling bieden zonder dat er kanalen en ventilatieopeningen nodig zijn. Je kunt ook split-systemen koppelen aan raamunits; een raamunit in de slaapkamer is een uitstekende keuze om die kamers's nachts koel te houden zonder dat je een centrale eenheid nodig hebt. Om te zien of de centrale airconditioner werkt, zet je de thermostaat lager en noteer of het apparaat aan gaat. Centrale verwarming - Als u geen van de directe warmtebronnen in uw huis heeft - bronnen die zich daadwerkelijk in de kamer bevinden - dan komt de warmte ergens anders in uw huis of gebouw vandaan.

Een centrale airconditioner werkt door warmte uit de lucht te halen terwijl deze rond die buitenunit circuleert. Als je eenmaal hebt vastgesteld of je verwarmingssysteem direct of centraal is, geforceerde lucht of stralend, dan rest alleen nog de vraag welke brandstof wordt gebruikt om de warmte te produceren. Hoewel zowel centrale als directe verwarmingssystemen hun energie-efficiëntie de afgelopen jaren hebben verbeterd, zijn er nog enkele aanvullende opties die nog minder impact hebben op het milieu. Het grote voordeel van directe verwarmingssystemen is dat ze relatief eenvoudig met terugwerkende kracht kunnen worden geïnstalleerd; ze zijn echter duurder in gebruik dan centrale verwarmingssystemen.

Als uw huis wat oud is of om wat voor reden dan ook nog nooit een centrale airco-installatie heeft gehad, vraagt u zich misschien af of u centrale lucht in elk huis kunt brengen. Als uw huis geen geforceerde luchtkanalen heeft, kan het installeren van een centrale airconditioner wat lastig zijn. Een belangrijke overweging is dat u misschien vaker op een split-systeem of raamac moet fietsen en deze veel langer aan moet laten staan dan op een centrale airconditioner. Als u zich nog steeds zorgen maakt over het energieverbruik van een centrale eenheid, moet u er rekening mee houden dat veel nutsbedrijven en HVAC-installatiebedrijven gratis of goedkope evaluaties van het energieverbruik aanbieden.