Wat voor soort verwarming is een ketel?

Een boiler, of een hydronisch verwarmingssysteem, gebruikt een brandstofbron om een vloeistof te verwarmen — meestal water of glycol — die vervolgens door uw hydronisch verwarmingssysteem naar verschillende apparaten wordt gepompt, zoals radiatoren, vloerverwarmingslussen, enz. Huizen worden verwarmd met ovens of ketels. Ovens verwarmen lucht en verdelen de verwarmde lucht door het huis met behulp van kanalen. ketels verwarmen water en leveren warm water of stoom voor verwarming.

Stoom wordt via leidingen naar stoomradiatoren verspreid en warm water kan worden verspreid via plintradiatoren of vloerverwarming, of kan lucht verwarmen via een spiraal. Stoomketels werken op een hogere temperatuur dan warmwaterketels en zijn van nature minder efficiënt; er zijn momenteel echter zeer efficiënte versies van alle soorten ovens en ketels beschikbaar. Bekijk onze Energy Saver 101-infographic over huisverwarming voor meer informatie over ovens, ketels en andere soorten huisverwarmingssystemen. Een upgrade naar een oven of ketel met hoog rendement is een effectieve manier om geld te besparen op huisverwarming.

Het rendement van een centrale oven of ketel wordt gemeten aan de hand van de jaarlijkse brandstofbenuttingsefficiëntie (AFUE). De Federal Trade Commission vereist dat nieuwe ovens of ketels hun AFUE weergeven, zodat consumenten de verwarmingsefficiëntie van verschillende modellen kunnen vergelijken. AFUE is een maatstaf voor hoe efficiënt het apparaat is in het omzetten van energie van brandstof naar warmte in de loop van een typisch jaar. In het bijzonder is AFUE de verhouding tussen de jaarlijkse warmteafgifte van de oven of ketel in vergelijking met het totale jaarlijkse verbruik van fossiele brandstoffen.

Een AFUE van 90% betekent dat 90% van de energie in de brandstof warmte voor het huis wordt en de overige 10% via de schoorsteen en elders ontsnapt. AFUE omvat niet de warmteverliezen van het kanaalsysteem of leidingen, wat kan oplopen tot 35% van de energie voor de output van de oven wanneer leidingen zich op zolder, garage of andere gedeeltelijk geconditioneerde of ongeconditioneerde ruimte bevinden. Een volledig elektrische oven of ketel heeft geen rookgasafvoer via een schoorsteen. De AFUE-score voor een volledig elektrische oven of ketel ligt tussen 95% en 100%.

De lagere waarden gelden voor apparaten die buiten zijn geïnstalleerd, omdat ze een groter warmteverlies van de jas hebben. Ondanks hun hoge efficiëntie maken de hogere elektriciteitskosten in de meeste delen van het land echter volledig elektrische ovens of ketels tot een oneconomische keuze. Als u geïnteresseerd bent in elektrische verwarming, overweeg dan om een warmtepompsysteem te installeren. Lees meer over de normen voor huishoudelijke ovens.

U kunt de efficiëntie van een systeem niet alleen identificeren en vergelijken aan de hand van de AFUE, maar ook aan de hand van de kenmerken van de apparatuur. Ovens en ketels kunnen achteraf worden ingebouwd om hun efficiëntie te verhogen. Deze upgrades verbeteren de veiligheid en efficiëntie van oudere systemen die verder gezond zijn. De kosten van renovaties moeten zorgvuldig worden afgewogen tegen de kosten van een nieuwe ketel of oven, vooral als vervanging binnen een paar jaar waarschijnlijk is of als u om andere redenen naar een ander systeem wilt overschakelen, zoals het toevoegen van airconditioning.

Als u ervoor kiest om uw verwarmingssysteem te vervangen, hebt u de mogelijkheid om apparatuur te installeren die is uitgerust met de meest energiezuinige verwarmingstechnologieën die beschikbaar zijn. Andere aanpassingsopties die de energie-efficiëntie van een systeem kunnen verbeteren, zijn onder meer het installeren van programmeerbare thermostaten, het upgraden van leidingen in geforceerde luchtsystemen en het toevoegen van zoneregeling voor warmwatersystemen, een optie die wordt besproken in Heat Distribution Systems. Hoewel oudere oven- en ketelsystemen op fossiele brandstoffen een rendement hebben van 56% tot 70%, kunnen moderne conventionele verwarmingssystemen een rendement bereiken van wel 98,5%, waarbij bijna alle brandstof wordt omgezet in nuttige warmte voor uw huis. Door upgrades van energie-efficiëntie en een nieuw, zeer efficiënt verwarmingssysteem kunt u uw brandstofkosten en de vervuilingsuitstoot van uw oven vaak halveren.

Door uw oven of ketel te upgraden van 56% naar 90% rendement in een gemiddeld huis met een koud klimaat, bespaart u jaarlijks 1,5 ton koolstofdioxide-emissies als u verwarmt met aardgas, of 2,5 ton als u verwarmt met olie. Als uw oven of ketel oud, versleten, inefficiënt of aanzienlijk te groot is, is de eenvoudigste oplossing om deze te vervangen door een modern, zeer efficiënt model. Oude kolenbranders die zijn overgeschakeld op olie of gas zijn uitstekende kandidaten voor vervanging, evenals aardgasovens met controlelampjes in plaats van elektronische ontstekingen. Nieuwere systemen zijn misschien efficiënter, maar zijn waarschijnlijk nog steeds te groot en kunnen vaak worden aangepast om hun operationele capaciteit te verminderen.

Specificeer een afgesloten verbrandingsoven of -ketel, die buitenlucht rechtstreeks in de brander brengt en rookgassen (verbrandingsproducten) rechtstreeks naar buiten afvoert, zonder dat een tochtkap of -demper nodig is. Ovens en ketels die geen gesloten verbrandingseenheden zijn, zuigen verwarmde lucht naar de verbrandingseenheid en sturen die lucht vervolgens de schoorsteen op, waardoor de energie wordt verspild die werd gebruikt om de lucht te verwarmen. Verzegelde verbrandingseenheden vermijden dat probleem en vormen ook geen risico dat er gevaarlijke verbrandingsgassen in uw huis terechtkomen. In ovens die geen gesloten verbrandingseenheden zijn, kan het terugtrekken van verbrandingsgassen een groot probleem zijn.

Het volgende onderhoud moet worden uitgevoerd door een professional in het verwarmingssysteem. Goed functionerende schoorsteensystemen zullen verbrandingsbijproducten het huis uit voeren. Als gevolg van problemen met de schoorsteen loopt u het risico dat deze bijproducten, zoals koolmonoxide, in uw huis terechtkomen. De meeste oudere ovens en ketels hebben schoorstenen met natuurlijke tocht.

De verbrandingsgassen verlaten het huis via de schoorsteen en gebruiken alleen hun drijfvermogen in combinatie met de hoogte van de schoorsteen. Schoorstenen met natuurlijke tocht hebben vaak problemen met het afvoeren van de verbrandingsgassen als gevolg van verstopping van de schoorsteen, wind of druk in de woning waardoor het drijfvermogen van de gassen wordt ondervangen. Atmosferische ovens en ketels met open verbranding, evenals door ventilatoren ondersteunde ovens en ketels, moeten worden geventileerd in gemetselde schoorstenen, dubbelwandige metalen schoorstenen of een ander type gefabriceerde schoorsteen. Metselwerkschoorstenen moeten voorzien zijn van een vuurvaste klei, metselwerk of een achteraf aangebrachte metalen schoorsteenvoering.

Sommige ovens en ketels met ventilatorondersteuning zonder condensatie, geïnstalleerd tussen 1987 en 19, worden horizontaal geventileerd via kunststof ontluchtingspijpen voor hoge temperaturen (geen PVC-buis, die veilig wordt gebruikt in condensatierovens). Dit type ventilatie is teruggeroepen en moet worden vervangen door een roestvrijstalen ontluchtingspijp. Als horizontale ventilatie is gebruikt, kan een extra tochtinducerende ventilator nodig zijn in de buurt van de ventilatieopening om voldoende tocht te creëren. Vloerovens kunnen speciale ventilatieproblemen hebben omdat hun ventilatieaansluiting dicht bij de vloer uit de oven komt en zich 10 tot 30 voet kan verplaatsen voordat ze een schoorsteen bereiken.

Controleer of dit type ventilatie of de vloeroven zelf aan vervanging toe is. Als u gassen ruikt, heeft u een ventilatieprobleem dat van invloed kan zijn op uw gezondheid. Neem contact op met uw plaatselijke energieleverancier of verwarmingsaannemer om dit ventilatieprobleem onmiddellijk te laten verhelpen. Schrijf je in om updates van Energy Saver te ontvangen, waaronder nieuwe blogs, bijgewerkte inhoud en seizoensgebonden energiebesparingstips voor consumenten en huiseigenaren.

Office of Energy Efficiency %26 Hernieuwbare energie voor Restal Building1000 Independence Avenue, SW Washington, DC 20585.Een ketel stuurt warm water naar radiatoren en waterkranen. Het verwarmt zowel je huis als zorgt voor warm water. Dit systeem combineert de functies van een boiler en een oven in één eenheid. Er is een aanzienlijk verschil tussen ketelwarmte en.

Simpel gezegd, een ketel gebruikt warm water of stoom uit heet water om je huis te verwarmen en een oven gebruikt warme lucht. Maar het contrast gaat een beetje verder dan dat. De manier waarop elk systeem werkt om klimaatbeheersing te bieden bij temperaturen onder nul is heel anders, en het is belangrijk om naar andere factoren te kijken, zoals reparatiekosten en initiële installatie, om te bepalen welk systeem het beste is voor uw huis. In stoomverwarmingssystemen verwarmt een keteloven water door middel van een gas- of oliegestookte brander en zet het om in stoom.

De stoom gaat via leidingen naar radiatoren of convectoren, die warmte afgeven en de kamer verwarmen. Terwijl de stoom afkoelt, condenseert deze weer tot water en keert terug naar de ketel om opnieuw te worden verwarmd. Warmwaterverwarmingssystemen werken volgens hetzelfde principe en gebruiken heet water in plaats van stoom om de radiatoren te verwarmen. Ze hebben weinig bewegende onderdelen, waardoor ze betrouwbaarder en duurzamer zijn als ze worden onderhouden dan nieuwere, meer gecompliceerde verwarmingssystemen.

De manier waarop een ketel werkt, is door water te verwarmen, dat wordt geleid via radiatoren, vloerverwarming of een spoel. Dat betekent dat ze 50 tot 70% van de brandstof gebruiken om het huis te verwarmen, en de resterende 30-50% van de brandstof wordt verspild. We bieden ook betrouwbare onderhouds-, reparatie-, vervangings- en installatiediensten voor ovens, warmtepompen en airconditioning. Ten slotte passen ze perfect als het erom gaat trouw te blijven aan oudere gebouwen en historische huizen, waardoor het gemakkelijk is in te zien waarom sommige huiseigenaren ervoor kiezen om enkele eigenaardigheden over het hoofd te zien en te verdragen die ervoor hebben gezorgd dat stoomverwarmingssystemen in de loop der jaren aan populariteit hebben ingeboet als verwarmingsoptie voor woningen.

Een ketelsysteem verwarmt het water in een tank dat warm water of stoom levert, dat door leidingen en radiatoren stroomt om warmte te produceren. Dit condensatieproces vermindert energieverspilling, verlaagt de verwarmingskosten van uw huis en verlaagt de ecologische voetafdruk van uw huis. Bij een standaardketel gaat een deel van de energie die wordt gebruikt om de ketel te verwarmen, of het nu gaat om fossiele brandstof of aardgas, verloren tijdens het geleidingsproces. Onder het merk Westinghouse zijn een aantal opties voor airconditioners, ovens en warmtepompen verkrijgbaar.

Conventionele ketels kunnen worden gecombineerd met een dompelverwarmer als bron voor reserveverwarming voor warm water. Er is een reden waarom gasstoomketels voor de meeste huiseigenaren niet op de radar staan als het gaat om het updaten van hun huisverwarmingssysteem. Als u uw ketel tijdens de warme maanden niet laat draaien, moet u deze vóór het stookseizoen inspecteren. Ben al bijna 6 jaar in dit huis en ik zag net boven de plint dat ik zwart roet krijg van de hitte, is er een manier om dat te voorkomen?.

Moderne ketelsystemen zijn nu voorzien van gecombineerde warmwaterverwarmingssystemen, zodat er geen aparte warmwatertank meer nodig is. Zowel stoom- als warmwaterverwarmingssystemen zijn uitstekend om uw huis warm te houden tijdens de koude wintermaanden. In de meeste gevallen is een ketelsysteem een beter alternatief, maar er zijn zowel voor- als nadelen van beide soorten units. .