Wat is een boiler en is het een centraal verwarmingssysteem?

Terwijl ovens lucht opwarmen en transporteren, verdelen ketelsystemen de warmte in warm water, dat warmte afgeeft wanneer het door radiatoren of andere apparaten in kamers door het hele huis stroomt. Het koelere water gaat dan terug naar de ketel om opnieuw te worden verwarmd. Warmwatersystemen worden vaak hydronische systemen genoemd. Huisketels gebruiken meestal aardgas of stookolie als brandstof.

Woningen worden verwarmd met ovens of ketels. Ovens verwarmen de lucht en verdelen de verwarmde lucht via kanalen door het huis. Ketels verwarmen water en leveren warm water of stoom voor verwarming. Stoom wordt verspreid via stoomradiatoren en warm water kan worden verspreid via plintradiatoren of vloerverwarming, of kan lucht verwarmen via een spiraal.

Stoomketels werken op een hogere temperatuur dan warmwaterketels en zijn van nature minder efficiënt; er zijn momenteel echter zeer efficiënte versies van alle soorten ovens en ketels beschikbaar. Bekijk onze Energy Saver 101-infographic over huisverwarming voor meer informatie over ovens, ketels en andere soorten huisverwarmingssystemen. Uw ketel is het hart van uw centrale verwarmingssysteem. Het stuurt warm water naar uw radiatoren en kranen om u te voorzien van verwarming en warm water.

Bij een prestatiecoëfficiënt van 4,5 wordt de warmte opgenomen in de verdamper, volgens vergelijking (3,5 kW). Dit moet jaarlijks worden voltooid om ervoor te zorgen dat uw ketel in goede staat blijft, efficiënt blijft en voldoet aan uw garantievereisten. Ten slotte zullen verwarmingssystemen met een hoog rendement ook rookgassen condenseren in een tweede warmtewisselaar om verloren latente warmte op te vangen voor extra efficiëntie. Overwogen moet worden om een bestaande met stoom verwarmde reboiler en watergekoelde condensor te vervangen die zijn bevestigd aan een destillatiekolom die werkt met een refluxverhouding van 8.Voor gebruik bij stoomverwarming (drukken tot 0,1 MPa voor gietijzer en 0,2 MPa voor zacht staal) is een stoomtrommel boven de ketel gemonteerd.

De aantrekkelijkheid van warmtepompsystemen neemt toe naarmate de kosten van alternatieve energiebronnen stijgen en de geïnstalleerde kapitaalkosten van het warmtepompsysteem dalen. In de zomer werkt een airconditioner door warmte van de relatief koele binnen naar de relatief warme buitenkant te verplaatsen. Thermostatische ventielen (ook bekend als TRV's) die op radiatoren zijn gemonteerd, geven u meer controle over de temperatuur in afzonderlijke kamers van uw huis en helpen het energieverbruik van uw ketel te verlagen, waardoor u geld bespaart. Er zijn verschillende borden om op te letten die erop kunnen wijzen dat uw vertrouwde gasboiler het einde van de weg heeft bereikt.

Een vergelijkbare daling zou worden bereikt als de installatiekosten van warmtepompsystemen aanzienlijk zouden kunnen worden verlaagd door massaproductie of door een innovatief ontwerp. De oplossing voor deze vergelijking wordt in figuur 4 weergegeven als terugverdientijd (PBP), tegenover de jaarlijkse upstream-tijd, y, met de werkelijke prestatiecoëfficiënt van het warmtepompsysteem als parameter. Ze hebben twee onafhankelijke warmtewisselaars: een die wordt aangesloten op uw radiatoren en een die aansluit op uw warmwatervoorziening. Maar er zijn nog andere interne bedieningselementen in een verwarmingssysteem, zoals „hooggrensschakelaars”, die deel uitmaken van een onzichtbare maar cruciale reeks veiligheidscontroles.

AFUE is een maatstaf voor hoe efficiënt het apparaat in de loop van een gemiddeld jaar energie uit brandstof omzet in warmte. Door uw oven of ketel te upgraden van 56% naar 90% rendement in een gemiddeld huis met een koud klimaat, kunt u jaarlijks 1,5 ton koolstofdioxide-uitstoot besparen als u verwarmt met aardgas, of 2,5 ton als u verwarmt met olie.