Welke soorten ketels zijn het meest voorkomend?

Het meest voorkomende type ketelsysteem, speciaal voor industrieel gebruik, is de vuurbuisketel. Deze ketels zijn al heel lang in gebruik vanwege hun vermogen om aan de stoombehoeften te voldoen wanneer de vraag groot en constant is. Vuurbuisketels bestaan uit een reeks buizen die zijn samengesteld uit zacht staal en die zich in de watertank bevinden. Terwijl de brandstof door de buizen wordt gepompt, wordt warmte overgedragen aan het water, waardoor uiteindelijk stoom wordt geproduceerd.

In het Verenigd Koninkrijk zijn combiketels het meest voorkomende type ketel. Deze eenheid heeft geen extra onderdelen nodig. Daarnaast zijn er ook conventionele ketels, ook wel traditionele of gewone ketels genoemd. Bij het kiezen van een ketel moet je rekening houden met het type woning, de grootte van je woning, of er douches zijn, het aantal badkamers en de waterdruk van de ruimte.

De meeste soorten ketels in energiecentrales maken gebruik van het ontwerp van de waterbuis, omdat het bij hogere drukken kan werken. Het type ketel dat je gebruikt, heeft ook invloed op je centrale verwarmingskosten per uur. Er zijn verschillende soorten condensatieketels, waaronder combiketels, verwarmingsketels met alleen warmte en systeemketels. Elektrische boilers zijn uiterst efficiënt en milieuvriendelijk, aangezien dit item in de soorten ketels warmte naar de ruimte brengt zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Verschillende soorten ketels die op schepen worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen hogere drukken en daarom werkt dit ontwerp goed voor hen. Er zijn verschillende soorten waterbuisketels op de markt, zoals D-type, M-type, O-type, Flex-tube, laag watergehalte, enz. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de beste soorten ketels wilt vinden en de juiste wilt kiezen voor je huis of kantoor.