Welke Type Ketel is het Goedkoopste en Meest Efficiënte?

Combiketels zijn vaak het goedkoopste type ketel en zijn populair omdat ze ruimtebesparend zijn en geen tanks of cilinders nodig hebben. Afhankelijk van hoe ze water opslaan, kunnen ketels conventionele ketels, systeem- of combinatieketels (combi) zijn. Elektrische boilers kunnen een rendement van bijna 100% hebben en de beste gas- en propaanmodellen kunnen 98,5% bereiken. Stoomketels verwarmen het water tot het kookpunt en duwen vervolgens stoom door het systeem om warmte af te geven.Om te bepalen welk type ketel het meest geschikt is voor uw woning, is het belangrijk om eerst uw vereisten te bepalen.

Beantwoord gewoon een paar vragen over uw vereisten en wij geven u een lijst met aanbevolen ketels die perfect bij elkaar passen. Deze staten geven aan niemand vergunningen af zonder deze vergunning, en een ketel die is geïnstalleerd door een aannemer zonder vergunning, zal de inspectie niet doorstaan. Hier zijn enkele geschatte prijzen voor gasketels met standaardrendement voor woningen in gematigde klimaten. De populairste ketelfabrikanten verkopen voornamelijk aan aannemers in plaats van aan klanten, dus het is moeilijk om naast de installatie ook prijsinformatie te verkrijgen.De grootte van de ketel is ook belangrijk.

Als de ketel te klein is, zal hij niet efficiënt werken; als hij te groot is, kost het u meer om uw huis te verwarmen. Een van de meest voorkomende huisverwarmingssystemen voor oudere huizen in het noordoosten en andere gebieden met een koud klimaat is een ketel. Wanneer u een aannemer kiest om uw ketel te vervangen, zorg er dan voor dat u iemand vindt met een actuele HVAC-vergunning en ervaring met het werken aan verwarmingsketels voor woningen. De installatie van ketels is een gespecialiseerd vak, dus verwacht iets meer te betalen voor arbeidswisselingen dan voor andere soorten HVAC-systemen.De vierkante meter van je huis is een factor die bepaalt hoe groot een ketel je nodig hebt, maar je moet ook rekening houden met je klimaat.

Oliegestookte ketelenAls u een oliegestookte ketel koopt, moet u stookolie leveren en opslaan in tanks zoals hierboven, en uw bedrijfskosten worden beïnvloed door de stijging en daling van de olieprijzen. Maar alleen omdat de combiketel het meest geïnstalleerde type ketel in het VK is, betekent dit nog niet dat hij de beste is. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van een combiketel. Als je een heel groot huis hebt met 5 slaapkamers, 2 ensuites en 2 badkamers, dan wil je misschien zelfs denken aan een ongeventileerd Megaflo-ketelsysteem met een ingebouwde dompelverwarming.