Wat is de beste combiketel op de markt op dit moment?

De Greenstar 4000 is de nieuwste introductie in het assortiment combiketels. Ontworpen met een zeer strakke afwerking en afgeronde randen, is deze combiketel uitgerust met intelligente bedieningselementen en kan de thermostaat ook draadloos worden beheerd, bewaakt en bediend. Op zoek naar de beste combiketel? Je hebt waarschijnlijk gehoord dat combiketels compacter en energiezuiniger zijn dan traditionele ketels. Maar aangezien er zoveel verschillende combiketels op de markt zijn, welke is geschikt voor uw specifieke behoeften? We hebben de 6 beste combiketels op de markt geselecteerd en beoordeeld.

We hebben ook een aantal van de meest gestelde vragen over combiketels beantwoord. Heb je regelmatig geen warm water meer? De warmwatervoorziening van de ketel is voldoende om te voldoen aan de vereisten van 4 of meer badkamers, meerdere vaatwassers en wasmachines en meer dan 3 douches. Het zou echter het beste zijn als u het niet gebruikt voor een krachtige douche, aangezien het apparaat geen pomp heeft om de waterdruk te verhogen. B) nut voor gebieden met de strengste winters.

Dat betekent niet dat alles aan dit product uitstekend is. De waterdruk is lang niet genoeg om een krachtige douche van stroom te voorzien zonder de installatie van een pomp. En ondanks zijn compacte afmetingen is dit toestel zwaar. Meerdere functies maken de Rinnai HTG DHW tot een van de beste op de markt.

Een ander gebied waar dit model zich onderscheidt van de Noritz CB199 is de ventilatie. De CB199 biedt u slechts één ventilatieoptie: u moet de VK3-H-PVC gebruiken om de rookgassen af te voeren. Dit model biedt u echter acht ventilatiemogelijkheden om uit te kiezen. Onze favoriet is de ventilatieoptie van polypropyleen.

Behalve dat ze licht zijn dan de ventilatieoptie van roestvrij staal (inbegrepen), kosten polypropyleen buizen minder dan PVC-, CPV- en tweepijpssystemen. En het beste aan deze ontluchtingsoptie? Het is een makkie om te installeren. Begin met het vergelijken van de stroomsnelheden. De Noritz CB199 en Rinnai Boiler kunnen respectievelijk 9,8 GPM en 4,0 GPM warm water produceren.

Dit model presteert beter dan beide met zijn enorme stroomsnelheid van 10 GPM. Dat betekent dat u erop kunt vertrouwen dat het voldoet aan de warmwaterbehoeften van een klein restaurant. Hoewel beide bovenste twee modellen een roestvrijstalen warmtewisselaar hebben die wordt beschermd door de tapwaterplaat, is de warmtewisselaar van dit model gemaakt van aluminium, dat niet zo goed presteert als roestvrij staal om roest en corrosie op afstand te houden. Al deze factoren zouden niet als een verrassing moeten komen, aangezien dit product bijna 5x minder kost dan Noritz CB199 en bijna 6x minder dan de Rinnai HUG Boiler.

Ondanks dat alles heeft het nog steeds goede functies, zoals een temperatuurregelsysteem, verticale en horizontale rookgasets en een analoge timer. Wat onderscheidt de Worcester 25i van zijn voorganger, de 24i junior? De Worcester 25i heeft ook een sterk verbeterde interface. Voorbij zijn de knoppen en knoppen waardoor het bedieningspaneel van de 24i er lelijk uitzag. Ze zijn vervangen door een scrollend tekstscherm waarmee u gemakkelijker kunt chatten met de interne technici van Worcester bij het diagnosticeren van eventuele problemen.

De Worcester 25i bespaart u ook de aanschaf van extra apparatuur om bevroren condensaat te bestrijden. Het is uitgerust met een ingebouwde sifon, een item dat de druksensor beschermt tegen de mogelijk rampzalige gevolgen van snelle drukveranderingen. Bepaalde onderdelen van de Worcester 25i, waaronder de warmtewisselaar, zijn veel gemakkelijker te onderhouden. Het is ook compatibel met de Comfort Controls van Worcester, waarmee u warm water en verwarming kunt programmeren.

Je kunt de werking ook regelen met de Worcester Wave. Het enige aan deze ketel dat ons teleurstelde, was de garantie. Terwijl de topkeuzes in deze review meer dan 10 jaar garantie bieden op hun warmtewisselaars, neemt de Worcester 25i, ondanks dat het de best verkopende combiketel in het VK is, slechts vijf jaar de verantwoordelijkheid voor zijn warmtewisselaar op zich. Een probleem waarmee gebruikers worden geconfronteerd met aardgasketels is om te beslissen waar ze ze moeten installeren.

De Rinnai M060SN lost dit op door meerdere ventilatieopties aan te bieden, zoals PVC, CPVC en tweepijpssystemen, waardoor u dit apparaat kunt installeren waar u maar wilt. Een ander probleem dat de prestaties van gasketels teistert, is dat hun warmtewisselaar roest en corrosie opvangt. Dit probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door materiaal van slechte kwaliteit dat wordt gebruikt in de constructie van de wisselaar. Rinnai MO60SN heeft dit voorkomen door deze ketel uit te rusten met een roestvrijstalen warmtewisselaar.

Er is één probleem met deze ketel waardoor gebruikers deze mogelijk niet kunnen kopen. Twee van de items die nodig zijn voor de installatie (een zoneregelaar en twee extra pompen) zijn niet inbegrepen in het pakket. U zou ze dus apart moeten kopen om dit toestel aan de praat te krijgen. De meeste combiketels die je op de markt ziet, zijn niet eenvoudig te installeren.

Het wordt geleverd met een muurbeugel om elke gekwalificeerde monteur te helpen hem binnen enkele uren aan de praat te krijgen. Het frame biedt ook meerdere montagemogelijkheden en bespaart ook nog eens vloerruimte. Een ander ding dat het onderscheidt van zijn concurrenten is het gebruik van roestvrij staal. De meeste ketels die we hierboven hebben besproken, gebruikten ook roestvrij staal voor de hoofdwarmtewisselaar, maar ze gebruikten andere materialen voor de platenwarmtewisselaar.

De NRCB199 maakt gebruik van roestvrij staal voor zijn primaire warmtewisselaars en de derde warmtewisselaar met platte platen, waardoor ze alle drie langer meegaan. Het feit dat het op propaan werkt, geeft dit model superioriteit ten opzichte van aardgasketels. Hoewel propaan meer kost dan aardgas (per gallon), verbrandt het efficiënter. Eén kubieke voet aardgas levert 1.030 BTU's, terwijl één kubieke voet propaan 2.516 BTU's levert.

Dat betekent dat je 2,5x meer aardgas zou moeten verbranden dan propaan om dezelfde hoeveelheid water te verwarmen. Zelfs als u de voorkeur geeft aan de zorgeloze toevoer van aardgas via leidingen boven het handwerk van het bijvullen van een propaantank, is er geen reden waarom u deze ketel niet zou overwegen. Het wordt geleverd met een aardgasconversiekit, waarmee elke expert eenvoudig van de ene brandstof naar de andere kan overschakelen. Volgens één schatting zijn alle moderne combiketels meer dan 90% efficiënt.

Dat betekent dat ze meer dan negen tienden van het ontvangen vermogen omzetten in warmte. Dat is precies de reden waarom ze uw energierekening kunnen verlagen en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk onder controle kunnen houden. Water stroomt door deze warmtewisselaars, warmt op en gaat vervolgens via een 'stroomleiding' naar het centrale verwarmingssysteem. Dat betekent dat zonder de kwaliteit van de warmtewisselaar veel van het vermogen dat aan een combiketel wordt geleverd, verloren gaat in de vorm van energieverliezen.

Bijna alle combiketels beschikken over geavanceerde elektronica en diagnostiek. Dit maakt ze gebruiksvriendelijk door hun gebruikers volledige controle te geven over de werking van de ketel. Geavanceerde diagnostiek maakt ondertussen het oplossen van problemen met combiketels eenvoudig. Combiketels zijn uiterst eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden.

Vooral omdat ze geen leidingen nodig hebben om water van uw leidingen naar een opslagtank voor koud water af te leiden. In plaats daarvan verwarmen combiketels koud water rechtstreeks in het elektriciteitsnet, waardoor de installatie relatief snel en goedkoop is. De belangrijkste reden waarom de onderhoudskosten van combiketels laag zijn, is dat u maar één unit hoeft te onderhouden. Er zijn geen externe leidingen, geen koudwatertank en geen warmwatercilinder waar u voor moet zorgen.

Hun vervangende onderdelen zijn ook goedkoop. Combinatieketels hebben geen last van drukproblemen omdat ze water rechtstreeks uit het elektriciteitsnet halen. Hierdoor blijven ze ook goed uit de buurt van luchtsluizen, een geval waarbij lucht vast komt te zitten in de leidingen en wordt voorkomen dat er water uit de armaturen komt. Het is veilig om warm water uit combiketels te drinken, omdat ze water rechtstreeks uit het elektriciteitsnet halen en geen opslagtank hebben om het te bewaren.

Dit onderscheidt ze van conventionele ketels waarvan het water onder geen enkele omstandigheid veilig is om te drinken. De meeste centrale verwarmingssystemen die gebruik maken van combiketels zijn zeer eenvoudig te reinigen omdat ze niet te maken hebben met de enorme ophoping van slib. Dat komt omdat deze modellen geen water opslaan in een tank, waar het gemakkelijker zou zijn om roest en vuil op te bouwen. De beste combiketels op aardgas hebben lage bedrijfskosten, kosten minder in het begin en beschikken over een enorm rendement.

Omdat ze echter moeten worden geventileerd om rookgassen af te voeren, zijn ze niet eenvoudig te installeren. Ze zijn ook geen milieuvriendelijke optie. Deze units zijn afhankelijk van een verwarmingselement om de temperatuur van koud water te verhogen. In vergelijking met gascombiketels werken ze geruisloos, hebben ze geen ventilatie nodig en zijn ze relatief eenvoudig te onderhouden.

Maar hun bedrijfskosten zijn hoger omdat één eenheid elektriciteit meer kost dan één eenheid aardgas. Een oliecombiketel is de beste keuze voor verhuurders van wie de woning niet is aangesloten op het elektriciteitsnet. Helaas eindigen daar hun voordelen. Olieketels zijn minder efficiënt dan de andere twee typen, moeten buiten worden opgeslagen en hun bedrijfskosten fluctueren met de marktprijs van olie.

Zorg ervoor dat u de juiste maat combiketel kiest op basis van uw behoeften op het gebied van verwarming en warm water. Een te krachtige combiketel kan uiteindelijk uw energierekening verhogen. Tegelijkertijd kan een te klein apparaat mogelijk helemaal niet aan uw vereisten voor warm water en verwarming voldoen. Combiketels hebben ofwel een gesloten of een niet-afgedichte verbranding.

U moet een verzegelde verbrandingseenheid aanschaffen, omdat deze rookgassen naar buiten en naar de brander stuurt. Afgesloten verbrandingseenheden hebben geen tochtkap of -demper nodig omdat ze de buitenlucht rechtstreeks aanzuigen. Dat is niet het geval bij niet-verzegelde verbrandingsketels. Ze verspillen veel energie door verwarmde lucht uit het huis te halen voor verbranding voordat ze deze afvoeren.

Ze kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken doordat er gevaarlijke gassen in uw huis vrijkomen. Een jaarlijkse score voor brandstofgebruiksefficiëntie (AFUE) beoordeelt het rendement van alle ketels. Het doet dat door het energieverbruik van de ketel te vergelijken met de bruikbare warmte die hij produceert. Regelgeving vereist dat alle nieuwe combiketels een rendement hebben van meer dan 92%.

Combiketels met een verlengde garantie geven u de gemoedsrust dat u niets te verliezen heeft als de ketel u problemen geeft. Bijna alle fabrikanten van combiketels voorzien hun modellen van degelijke garanties. Maar de duur en voorwaarden van de garantie kunnen variëren. Probeer de combiketel niet zelf te installeren.

Laat het over aan de door de fabrikant gecertificeerde verwarmingsingenieur of een andere deskundige. Een slecht geïnstalleerde ketel kan veel gevaren met zich meebrengen, waaronder gaslekken, schade aan de carrosserie van de ketel en het vervallen van de garantie van de ketel, en andere problemen. U kunt de temperatuur van warm water regelen via een thermostaat op het lichaam van de ketel. De meeste combiketels hebben ook een kleine voorraad voorverwarmd water.

Ze gebruiken het om warm water te leveren wanneer je een kraan opent, terwijl ze de tijd nemen om meer water te verwarmen. Maar stel dat u meerdere kranen tegelijk wilt laten draaien en op zoek bent naar een ketel die kan worden aangepast aan uw bestaande leidingen. In dat geval moet u misschien kiezen voor een traditionele ketel. Dat komt omdat ze een grotere voorraad warm water hebben.

Elektrische combiketels zijn eenvoudiger te installeren omdat ze geen ventilatie nodig hebben. Aardgasmodellen hebben lage bedrijfskosten en kosten ook vooraf minder. Propaanketels hebben ondertussen de laagste bedrijfsprijs van de drie. Heb je een combiketel nodig? Het feit dat je zo ver bent gekomen, zegt ons dat je dat wel doet.

We hopen dat de informatie die we hebben verstrekt u heeft geholpen bij het selecteren van de beste combiketel voor uw behoeften. We raden u aan een checklist op te stellen van de factoren die in de koopgids worden genoemd en te proberen een model te vinden dat aan alle (of de meeste) eisen voldoet. Veel mensen vragen zich af wat voor soort verwarming ze nodig hebben voor hun hydronische vloerverwarming. Als u op zoek bent naar een combiketel, wilt u er een die betrouwbaar, efficiënt, gemakkelijk te onderhouden en betaalbaar is.

Het is een van de meest geïnstalleerde ketels in het VK, en Ideal gascombiketels zijn de keuze van nieuwbouwondernemers in het VK vanwege hun energie-efficiëntie. We hebben ook voor- en nadelen gespecificeerd, samen met specificaties en algemene beschrijvingen van deze geselecteerde combiketels. Voor grotere huizen met meerdere badkamers, vooral als douches tegelijkertijd worden gebruikt, is een systeemketel met een groot warmwatervat bijna altijd een geschiktere optie. De combiketel fungeert als centrale warmtebron en als toepassing voor de levering van verwarmd water via één compacte apparatuur.

Het belangrijkste begint aan het begin van de levensduur van uw ketel, en dat is een professionele installatie. Combiketels verwarmen water rechtstreeks uit de leidingen wanneer u een kraan opendraait, zodat u geen opslagvat voor warm water of een opslagcontainer voor koud water op het dak nodig hebt. Verschillende leveranciers en bedrijven, evenals verschillende fabrikanten en distributeurs, hebben combiketels geïntroduceerd en er zijn veel combiketels te koop op Linquip. De beste combiketel die het meest betrouwbaar is, is er een van de beste ketelmerken zoals Worcester, Bosch, Viessmann en Ideal boilers.

Omdat de installatie zo duur kan zijn, zijn nogal wat ketelfabrikanten zich gaan richten op het verbeteren van het installatiegemak door hun ketels compacter, lichter en minder complex aan te sluiten te maken. Al deze topmerken van combiketels produceren uitstekende energiezuinige combiketels en ze bieden allemaal een aantal verschillende reeksen, meestal van een instapketel tot een boiler van topkwaliteit, allemaal met verschillende vermogens. Ongeveer 10 procent van de Canadese huizen wordt verwarmd met ketelsystemen, die warm water door leidingen in het huis laten circuleren om uw huis te verwarmen. .