Wanneer moet u een combiketel niet gebruiken?

Combiketels zijn ideaal wanneer je op een bepaald moment relatief weinig behoefte hebt aan warm water. Als u meerdere stopcontacten tegelijk van warm water wilt voorzien - stel dat u's ochtends twee douches tegelijk wilt laten draaien - dan is een combiketel niet geschikt. Je hoeft niet te wachten tot het water warm is. Combiketels verwarmen water op aanvraag.

Daarom zijn combiketels erg handig als er veel mensen in de rij staan om dezelfde badkamer te gebruiken. Aangezien warm water 'op aanvraag' wordt geleverd, bestaat er geen risico dat het water opraakt, zoals bij een conventionele boiler het geval is. Gelukkig is het volledig risicoloos om je combiketel uit te schakelen van het elektriciteitsnet. Afhankelijk van het type verwarmingssysteem dat u heeft en hoe oud het is, kan het echter een probleem met uw centrale verwarming veroorzaken als u deze gedurende een lange periode uitschakelt.

Schakel indien nodig de productie van warm water uit om te voorkomen dat uw ketel constant draait als u een opslagtank voor warm water of een aparte boiler hebt in plaats van een combiketel. Als er iets misgaat, is de rekening voor het repareren van een combiketel meestal duurder dan voor meer traditionele ketels. Als je combiketel niet goed werkt, heb je geen toegang tot warm water of centrale verwarming. De combiketel dankt zijn naam aan de combinatie van twee taken, verwarming en warm water, die allemaal in één ketel worden uitgevoerd.

Het belangrijkste verschil tussen combiketels en systeemketels is dat een combiketel geen warmwatercilinder nodig heeft. Als een combi echter niet in staat is om de hoeveelheid warm water te leveren die je nodig hebt, dan heeft het geen zin om een combiketel te kopen omdat deze je huis niet kan verwarmen. We vergelijken en zien de beste combiketel van de beste merken, waaronder Viessmann-ketels, Worcester Bosch-ketels, Baxi-ketels en Vaillant-ketels. Een huis met drie slaapkamers en één badkamer kan nog steeds een geschikte kandidaat zijn voor een combiketel, afhankelijk van of er momenten van de dag zijn dat er op meerdere locaties warm water nodig is.

Een ombouw van systeemketel naar combiketel is een populair type installatie in het VK, maar zorg ervoor dat u altijd de juiste ketel voor uw huis kiest. Een combiketel heeft namelijk niet het voordeel van een reservewatertank om aan deze vraag te voldoen. Voor kleine tot middelgrote huizen in het VK is de combiketel vrijwel het beste type ketel om te kopen. Omdat water niet voorverwarmd en vervolgens opgeslagen hoeft te worden, is de combiketel zeer kosteneffectief.

Als je ruimte hebt voor een warmwaterboiler, heb je waarschijnlijk nog een groter huis, dus je hebt er waarschijnlijk een nodig, maar dat betekent niet dat als je kinderen het nest hebben gevlogen, je kunt verkleinen naar een combiketel. Maar alleen omdat de combiketel het meest geïnstalleerde type ketel in het VK is, is hij dan ook de beste? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van een combiketel. Een combiketel is een uiterst efficiënte unit die warm water levert voor zowel sanitair als verwarming.