Alles wat u moet weten over combinatieketels

Combinatieketels, ook wel combiketels genoemd, zijn zowel hoogrenderende waterverwarmingstoestellen als centrale verwarmingsketels in één compacte eenheid. Combiketels verwarmen water rechtstreeks van het elektriciteitsnet als je een kraan opendraait, dus je hebt geen opslagcilinder nodig voor warm water of een opslagtank voor koud water op het dak. Een combiketel kan vanuit dezelfde unit zowel warm water als centrale verwarming leveren. Zo kunt u eenvoudig het water voor uw kranen verwarmen en uw radiatoren van dezelfde bron van stroom voorzien.

Combiketels bieden een „combinatie van direct warm water en effectieve centrale verwarming”. Deze systemen hebben twee onafhankelijke warmtewisselaars; een die is aangesloten op uw radiatoren (normaal gesproken rechtstreeks verwarmd door de brandstofbron) en een andere die is aangesloten op uw warmwatervoorziening (normaal een warmtewisselaar van water naar water). Een combiketel is een afkorting voor combiketel. Het is een combinatie van een boiler en de centrale verwarming in één eenheid.

Zodra u de warmwaterkraan opendraait, wordt warm water op aanvraag verwarmd. Dit elimineert de noodzaak van een opslagtank. Opslagtank vereist in het geval van een conventionele ketel. Om een betere beslissing te nemen, moet u weten hoe een combiketel en een conventionele ketel werken.

In het VK wordt vaak gas gebruikt om combiketels van brandstof te voorzien, aangezien de meeste huizen via een ondergronds netwerk op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Gasketels zijn de meest voorkomende ketel in het VK, waarbij de combiketel het meest populaire type is vanwege het compacte formaat en de eenvoudige installatie en het gebruik. Elektrisch aangedreven ketels worden beschouwd als het meest energiezuinige keteltype dat beschikbaar is, dit komt omdat wanneer elektriciteit water verwarmt, er geen afval is. Een combi is meestal een wandmeubel dat weinig ruimte inneemt in je huis en het zijn zeer efficiënte ketels dankzij hun ingebouwde condensatietechnologie.

Een ander nadeel is dat omdat combiketels water rechtstreeks van het elektriciteitsnet halen, de waterdruk snel daalt wanneer meerdere kranen en douches tegelijk worden aangezet. Dit zorgt ervoor dat alle warmte die normaal gesproken uit de rookgasleiding verloren zou gaan, wordt teruggevoerd naar het systeem, waardoor het energieverbruik (en uw rekeningen) laag blijven en het milieu wordt ontzien. De warmtewisselaar in de combiketel voert het grootste deel van de warmte van het brandende gas in de ketel over naar het koude water, waardoor het warm wordt en het vervolgens waar nodig als warm water wordt geleverd. De grootte van uw centrale verwarmingssysteem bepaalt hoe krachtig uw ketel is, terwijl uw vraag naar warm water ook een verschil zal maken.

Als u meerdere badkamers en douches heeft, is een systeem of een conventioneel type het beste. De warmtewisselaars worden vervolgens verwarmd door de vlammen en als het water door deze hete leidingen stroomt, stijgt de temperatuur.