Wat zijn de twee belangrijkste soorten ketels?

Als u overweegt een nieuwe ketel in uw huis te installeren, zult u merken dat er veel te begrijpen is om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing neemt. De eerste is welk type ketel het beste werkt voor uw huis? Als je het niet zeker weet, lees dan eerst onze handleiding over hoe een ketel werkt. Er zijn veel verschillende soorten ketels beschikbaar, elk met verschillende methoden om warmte aan uw huis te leveren. Om u op weg te helpen, vindt u hieronder een korte handleiding over de verschillende soorten ketels die beschikbaar zijn.

Een warmwaterboiler is zowel een uiterst veilige als efficiënte manier om verwarming te leveren aan de radiatoren in uw hele huis door het gebruik van warm water en pompen, geregeld door druk. De manier waarop een warmwaterboiler werkt is vrij eenvoudig. Zodra je de thermostaat hebt ingesteld om te beginnen met verwarmen, wordt de brander in het systeem geactiveerd, waardoor het water wordt opgewarmd. Het water wordt vervolgens door het systeem gepompt waar het zich zal uitbreiden.

De warmte die door het warme water wordt geproduceerd, komt dan via de radiatoren naar buiten. Het gekoelde water keert dan terug naar de ketel om het proces opnieuw te starten. Een elektrische boiler is een goede optie voor diegenen die niet afhankelijk willen zijn van fossiele brandstoffen om hun huis te verwarmen. Dit type ketel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uiterst energiezuinig.

Ze werken ook beter in kleinere ruimtes. Een elektrische boiler werkt hetzelfde als een traditionele gasboiler, behalve dat hij elektriciteit gebruikt in plaats van gas om water te verwarmen. Het grootste nadeel van dit type ketel is dat als je een stroomstoring hebt, je ook je warmte verliest. Een aardgasketel pompt aardgas door een pijpleiding, hetzij vanaf een stadslijn of een propaantank.

Het aardgas wordt dan geregeld door zowel een temperatuurmeter als een thermokoppel, zodat u minder brandstof verbruikt en een grotere energie-efficiëntie hebt. Het aardgas wordt naar de ketel gevoerd om de piloot aan te houden, waardoor de verwarmingsspiralen worden opgewarmd. De verwarmingsspiralen leveren vervolgens de warmte aan het water in de tank voordat ze via de leidingen van uw huis worden overgedragen. Olieketels worden vaker aangetroffen op het platteland of in gebieden waar de toegang tot aardgas beperkter is.

Het systeem werkt door een aparte tank te hebben waarin de olie wordt ondergebracht en deze in de ketel wordt gepompt, waar het water wordt verwarmd en warme lucht of water door de leidingen in uw huis wordt geleid. Een oudere olieketel is waarschijnlijk inefficiënt, maar nieuwere beschikbare modellen hebben een betere efficiëntie. Een stoomketel lijkt het meest op een warmwaterboiler, omdat deze een warmtewisselaar gebruikt om het water te verwarmen en naar de radiatoren in uw huis te brengen. Een stoomketel werkt door het water in de tank te verwarmen en om te zetten in stoom, waardoor de druk stijgt.

Zodra de druk stijgt, zal de stoom uit de leidingen en de radiatoren stijgen en uiteindelijk de ventilatieopeningen van de radiator openen. Een condensatieketel maakt gebruik van een warmtewisselaar om het water te verwarmen voordat het naar de radiatoren wordt getransporteerd en een warmtewisselaar om water op te warmen wanneer het wordt teruggevoerd. Hierdoor kunnen ze de energie uit de uitlaatgassen gebruiken om het water te laten voorverwarmen voordat het terugkeert naar de ketel, waardoor het een energiezuinigere optie is. Een comboketel combineert zowel een hoogrenderende waterverwarmer als een centrale verwarmingsketel in één eenheid.

Ze gebruiken het warme water rechtstreeks uit de kraan, in plaats van extra opslageenheden. Ze worden als extreem energiezuinig beschouwd omdat ze het water onmiddellijk verwarmen in plaats van de hele watercilinder te verwarmen. Ze zijn ook extreem compact, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes. Combo-ketels worden ook wel wandketels genoemd.

Het kiezen van de juiste ketel voor uw huis hangt grotendeels af van het soort energie dat u gebruikt, de ruimte die u nodig hebt om de ketel te installeren en de beschikbare bronnen in uw huis. Welke optie u ook kiest, ketels kunnen een geweldige manier zijn om uw huis gelijkmatig te verwarmen en u de hele winter warm te houden. Ga verder met leren door te lezen hoe ovens werken in onze volgende gids. Voel u vrij om ook een voorbeeld te bekijken van onze vergelijkingsgids over ketels versus ovens, zodat u kunt bepalen welke unit het meest geschikt is voor uw woning.

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten ketels: waterbuisketel en vuurbuisketel. Dat betekent dat ze 50 tot 70% van de brandstof gebruiken om het huis te verwarmen, en de resterende 30-50% van de brandstof wordt verspild. Hoewel hun uiteindelijke functie hetzelfde is, is het belangrijkste verschil tussen een vuurbuis en een waterbuisketel de constructie en het ontwerp van elk systeem. Zoek naar lekken en scheuren, net zoals u zou doen wanneer u de ketel in de herfst zou controleren en als u schade ziet, zet de ketel dan uit en vraag om onderhoud.

Deze vuurbuizen of heetgasbuizen verhitten het water en zetten het water om in stoom en de stoom blijft in hetzelfde vat. Het onderhoud van de ketel is eigenlijk eenvoudiger, omdat moderne ketels redelijk onfeilbare apparaten zijn die niet veel aandacht vereisen. Ketels kunnen erg gevaarlijk zijn als ze niet goed werken en stoomketels kunnen zelfs ontploffen als ze niet goed worden onderhouden. Er zijn ook verschillende soorten vuurbuisketels, externe oven en interne oven, vuurbuisketel.

Lagedrukketels worden meestal gebruikt in verwarmingstoepassingen en vergen minder onderhoud dan dat van een hogedrukeenheid. Nogmaals, de vuurbuisketel van de interne oven heeft ook twee hoofdcategorieën, zoals een horizontale buisvormige en verticale buisvormige vuurbuisketel. Er zijn veel verschillende soorten ketels die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het runnen van een productie-eenheid, het ontsmetten van een bepaalde ruimte, het steriliseren van apparatuur, om de omgeving op te warmen, enz. Er zijn veel voordelen van een waterbuisketel, waardoor dit soort ketels hoofdzakelijk worden gebruikt in grote thermische energiecentrales.

.