Welke is de Beste Verwarmingsketel voor Uw Huis?

Als u op zoek bent naar de beste verwarmingsketel voor uw huis, dan is het belangrijk om te weten welke type ketel het beste bij uw behoeften past. Gasketels zijn de meest voorkomende type ketels voor centrale verwarming, maar er zijn ook gasgestookte en oliegestookte ketels. De grootte van uw huis en het aantal badkamers en douches dat u heeft, bepalen welk type ketel het beste bij u past. De Bosch Greenstar 30i uit Worcester is een van de beste traditionele gasketels op de markt.

Deze condensatieketel heeft een A-rating en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 10 jaar. Het heeft ook het hoogste rendement van alle ketels op de markt, met een indrukwekkende score van 92%. Voor een groter huis is een ketel met alleen warmte meestal de beste optie. Gasgestookte ketels worden gevoed door aardgas of propaan en zijn zeer efficiënt.

Een goede installateur moet de tijd nemen om een volledig onderzoek van uw huis uit te voeren, meer te weten te komen over uw verwarmings- en warmwaterbehoeften en u dan pas advies te geven over het type en merk van de ketel voor uw huis. Nieuwe ketels moeten een AFUE-score hebben van minimaal 80 procent en modellen met een hoog rendement zijn 90 tot 98,5 procent efficiënt. Als u een oliegestookte ketel koopt, moet u stookolie leveren en opslaan in tanks. Ketels zonder condensatie zijn 80 tot 88 procent efficiënt, terwijl condensatieketels een rendement hebben van meer dan 88 procent.

Hoewel efficiëntie en kosten belangrijke factoren zijn bij de aankoop van een gasboiler, is betrouwbaarheid eigenlijk het belangrijkste. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een keteltype dat in een keukenkast staat en de warmwatercilinder in de luchtkast. Conventionele ketels zijn erg goed in het leveren van water aan verschillende delen van het huis tegelijk, iets waar combiketels moeite mee hebben. Sinds de introductie van condensatietechnologie, waardoor ze meer dan 90% energiezuinig zijn, is wettelijk vastgelegd dat alle nieuwe gasketels die in het VK worden geproduceerd en verkocht, condenserend moesten zijn.

We hebben de markt afgezocht naar de nieuwste gasketels en er drie gevonden die zijn ontwikkeld met een focus op moderniteit.