Wat voor soort ketels zijn het beste?

Als het om het milieu gaat, zijn condensatieketels het beste type ketels. Met condensatieketels kunt u uw huis op een veel efficiëntere manier verwarmen, wat betekent dat u ook geld bespaart op uw verwarmingskosten en energie. Niet-verzegelde verbrandingsketels zijn ofwel verzegelde verbrandingseenheden ofwel niet-verzegelde verbrandingseenheden. Koop er een met een gesloten verbranding, omdat deze buitenlucht naar de brander brengt en de gassen naar buiten afvoert.

Niet-afgedichte verbrandingsketels zuigen verwarmde lucht aan en sturen deze vervolgens naar de schoorsteen, waarbij de energie wordt verspild die wordt gebruikt om de lucht te verwarmen. Bovendien zorgen verzegelde verbrandingsketels ervoor dat er geen gevaarlijke gassen in uw huis terechtkomen. Warmtepompen produceren in feite meer energie per eenheid dan ze verbruiken - elke eenheid energie produceert twee tot drie eenheden warmte, waardoor ze 200-300% efficiënt zijn. Elektrische boilers zijn 100% efficiënt, terwijl condenserende gasketels minstens 90% efficiënt zijn.

Onthoud dat de meest efficiënte niet noodzakelijk leidt tot de goedkoopste manier van gebruik: de prijs per eenheid elektriciteit in vergelijking met gas bepaalt uiteindelijk welk type het goedkoopst is (momenteel gas). Er zijn nu verschillende soorten keteltechnologieën op de markt, waaronder hoogefficiënte eenheden die zijn ontworpen om huiseigenaren te helpen de hoge verwarmingskosten onder controle te houden. HeatingWise geeft een uitgebreide uitleg over de voor- en nadelen van verschillende soorten ketels die beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat als uw verwarmingssysteem meer dan 10 jaar oud is, u mogelijk aanzienlijke besparingen kunt realiseren door te upgraden naar een nieuwer model.

Condensatieketels behoren bijvoorbeeld vaak tot de duurste ketels omdat ze een hoog rendement en grote capaciteiten hebben. Produceert minder warmte dan gas- of elektrische boilers, dus niet geschikt voor grotere of slecht geïsoleerde woningen. In tegenstelling tot andere verwarmingsmethoden is er echter meestal een kleine vertraging tussen het aanzetten van de ketel en het verdelen van de warmte. Condensatieketels zijn uiterst energiezuinig omdat ze voldoende warmte kunnen leveren terwijl ze op lagere temperaturen werken.

Voor wie dat wel doet, kan een combi-opslagketel een goede keuze zijn - zoals de naam al aangeeft, combineert deze een combiketel met een ingebouwde warmwatercilinder die relatief kleine hoeveelheden water opslaat om aan grotere eisen te voldoen. Systeemketels zijn geschikt voor woningen waar op meer dan één plek tegelijk warm water nodig is. Combiketels zijn in de loop der jaren gestaag in populariteit gegroeid, vooral omdat ze over het algemeen goedkoper zijn dan conventionele ketels, ze besparen ruimte, ze zijn doorgaans zeer energiezuinig en ze leveren warm water op aanvraag. Condensatieketels zijn uiterst energiezuinig omdat ze een deel van de warmte opvangen en hergebruiken die anders uit het rookkanaal van een niet-condenserende ketel zou ontsnappen.

Elektrische ketels kosten evenveel als hun tegenhangers op gas: de prijzen die niet zijn gemonteerd beginnen bij ongeveer £400 voor een ketel met alleen warmte, en stijgen tot £2.000 voor een elektrisch combimodel. Hoewel ze niet zo gebruikelijk zijn als conventionele ketels, hebben we ze toch opgenomen in deze beste ketelgids. Gasgestookte ketels Gasgestookte ketels worden aangedreven door aardgas of propaan en zijn zeer efficiënt. Als u een oudere ketel vervangt, is het makkelijker en goedkoper om bij dezelfde brandstofbron te blijven.

Conventionele ketels zijn geschikt voor woningen met een lage leidingwaterdruk die warm water naar meer dan één plaats tegelijk moeten leveren. Ketels moeten minstens 80 procent efficiënt zijn volgens de normen van de federale overheid en kunnen een rendement hebben van maximaal 98,5 procent. Elke ketel met een AFUE-score van 85 procent of hoger wordt beschouwd als een ketel met een hoog rendement; veel van deze ketels zijn Energy Star-gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de strenge richtlijnen voor energie-efficiëntie van de VS. Een turn-down ratio is het verschil tussen de ketel die in volle brandmodus werkt en de laagste bedrijfsmodus voordat deze wordt uitgeschakeld.