De meest efficiënte ketel voor uw woning: Wat u moet weten

Een condensatieketel is een van de meest energiezuinige verwarmingssystemen die momenteel verkrijgbaar zijn. Het concentreert waterdamp die tijdens het verwarmingsproces wordt geproduceerd en gebruikt afvalwarmte om koud water dat de ketel binnenkomt voor te verwarmen. De Viessmann Vitodens 050-w combiketel is een van de meest energiezuinige combiketels die momenteel verkrijgbaar zijn, met een energie-efficiëntie van 90% tot 94%. Dit maakt het een uitstekende keuze voor middelgrote woningen, met een verwarmingsvermogen van 24 kW en een warmwatervermogen van 30 kW.

Het rendement van een gasketel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals of het een condenserende of niet-condenserende eenheid is, de leeftijd van de ketel, of het vermogen van de ketel compatibel is met de behoeften en eisen van uw huis, hoeveel mensen tegelijkertijd het verwarmingssysteem gebruiken, enz. Controleer gewoon de manometer op uw ketel en als vuistregel geldt dat alles rond de 1,5 gezond is. De Viessmann Vitodens 200-W combiketel is ontworpen voor grotere woningen en bereikt een indrukwekkend rendement van 98%. Als u tijdens de warmere maanden uw verwarming aanzet, is dat eigenlijk een goede manier om uw ketel soepel te laten draaien.

Als u op zoek bent naar een zo efficiënt mogelijke ketel, dan moet u zich op het rendement cijfer concentreren. Er zijn verschillende manieren om aan een gloednieuwe ketel te komen voor een betaalbare prijs. Kies voor een flexibel financieringspakket of betaal het volledig. U krijgt meer waar voor uw geld als u uw centrale verwarmingskosten betaalt.